onsdag den 24. oktober 2007

Kongens borge

Det er en flot website der er ved at blive "banket ned" ifht. det nye projekt Kongens borge, som bl.a. Moesgaard med venner står for. Hvis ikke den er set, så kig forbi på http://www.kongensborge.dk


Visse dele af den minder i mistænkelig grad om Havhingsten ;-) men det er jo absolut heller ikke det værste man kan finde på at hente inspiration fra. Jeg synes, at den nye site tegner rigtigt spændende! Er der ikke nogen af jer fra Moesgaard, der kunne fortælle lidt mere om teknologien bag, her på digitalemuseer? Er det (osse) TYPO3? Jeg er i hvertfald også nysgerrig for at vide, om I har haft overvejelser om brug af RRS-feed eller ej?

Og så glæder det mig at I har link til Danmarks største og bedste nyhedssite om historie - tak for dét!

1 kommentar:

Unknown sagde ...

Kære Charlotte!

Beklager, at jeg ikke har fået givet et svar før nu.

Det er mig der har stået for design og layout af KongensBorge.dk. Så I første omgang, tak for kritikken :-)

Du skriver, at hjemmesiden i mistænkelig grad minder om Havhingsten, tja ;-) Da jeg havde møde med de ansvarlige i projektets styregruppe, blev jeg bedt om at komme med et forslag, der var stilrent, overskueligt og i klare farver. Og ja - vi tog selvfølgelig udgangspunkt i allerede (vel)fungerende sider. Det betød at designkravet blev aftalt som en mellemting mellem illerup.dk og havhingsten.dk.
Jeg skal med det samme dog tilføje, at vi ikke endeligt har lagt os fast på dette layout, men har planer om løbende at udvide både den indeholdsmæssige og layoutmæssige del af hjemmesiden i takt med at vi får ideerne.

Teknologien bag? Jeg har forsøgt at holde det så simpelt som muligt og forsøger udelukkende at benytte åbne (gratis) standarder. Dette mest af praktiske hensyn, da vi på et tidligt tidspunkt drøftede forskellige muligheder for webdesign, som vi fortsat vil holde sitet åbent for. Personligt havde jeg en idé om at lave et fancy flash-interface med en navigerbar 3D-model af Fyrkat. Jeg mangler bare at finde tiden til at lave den ;-)
Jeg har skrevet siden i PHP og koblet den på en MySql database, der indeholder al tekstindholdet. Dette betyder at de eneste udgifter til den tekniske side hjemmesiden er en flad 10'er om måneden til webhotellet. I praksis vil det sige, at vi fra hvilken som helst computer kan logge på mysql-databasen og redigere indholdet, og smide evt. grafik og filer op via en ftp-forbindelse. Næppe et udbygget CMS-system, men stabilt, hurtigt, let-tilgængeligt og 100% tilpasset vores behov og ønsker.
Mig bekendt er der ikke blevet foretaget overvejelser vedr RSS-feed, og personligt forholder jeg mig lidt skeptisk til teknologien. Men for at være helt ærlig havde jeg ikke skænket det en tanke. Men ideen virker god, og jeg vil da eksperimentere med RSS-feed snarest.
Men bruger den arkæologi-interesserede målgruppe RSS-feed?

Håber dette besvarer dine spørgsmål.

Bedste hilsner
Peter Jensen

Studenterprogrammør, arkæolog stud.mag.
Afd. for Forhistorisk Arkæologi
Aarhus Universitet
Moesgård
DK-8270 Højbjerg

www.arkaeologi.dk
peter@arkaeologi.dk