fredag den 12. oktober 2007

Dansk Folkemindesamling: indsamling i mashup

Dansk Folkemindesamling har dokumenteret Ungdomshus-begivenhederne i Grøndalsvænge i samarbejde med den alternative nyhedsportal modkraft.dk. Det er er rigtig spændende projekt, som kan ses her

Der er selvfølgelig mange spændende ting at diskutere, ved en sådan indsamlingsmodel. Jeg véd ikke, hvor og hvordan tingene lagres netmæssigt udover, at de er på Googlemaps. Hvis de nu ikke lagres andre steder - hvordan er så problemstillingen med adgang i fremtiden, langtidsbevaring - og hele kompleksiteten ifht. at akkumulere viden og kildemateriale på et sted, som man ikke selv ejer? Det er jo en diskussion som man også kunne finde ifht. brug af YouTube, Wikipedia etc. men som alligevel har en anden karakter, når det drejer sig om lagring og dermed bevaring af kildemateriale. Det er rigtigt spændende overvejelser, som man kan gøre sig her, og personligt er jeg ikke fuldstændigt afklaret... udover, at jeg selvfølgelig mener, at et offentligt arkiv altid også må have et "fysisk ejerskab" til det indsamlede materiale som på sigt skal stilles til rådighed for fremtidens brugere.

Men hold op, hvor er det en interessant model - og et frisk forsøg fra Folkemindesamlingen.

2 kommentarer:

Mikkel Thelle sagde ...

Et rigtig spændende projekt, hvor web 2.0 kommer til sin ret i de små samtidige reportager. På min mac er det svært at overskue de store "talebobler", der ikke kan scrolles helt ned, men ellers er den topografiske organisering af informationen en god idé. Sad og tænkte på at der burde være en bookmarkfunktion, så man kunne hente og dele sine egen favoritter.

Signe Trolle sagde ...

Jo.. Det er rigtig nok spændende, men det er ligesom de ikke rigtig bruger kortet til noget. Som de selv skriver, så har de bare for nemheds skyld placeret personerne på Nørrebrogade. Hvis der skulle være en pointe med kortet, burde man vel kunne følge personernes færden rundt i området i løbet af dagen. Det er et spændende initiativ, men det indsamlingsaspektet er klart mere interessant end den måde de rent faktisk bruger teknologien. Hilsen Signe (gæsteblogger og arkivar på Rigsarkivet)