torsdag den 12. april 2007

Computerworld skriver, at min CMS-leverandør er blevet solgt!?


Næh dog!!! - så læser man i sit Computerworld nyhedsbrev igår, at Synkron, som er museets CMS-leverandør er blevet solgt. Og ikke en lyd har man hørt som kunde, en lidt mærkelig situation. Først i dag - efter at jeg selv og sikkert også andre har haft mulighed or at undre sig pr. mail - udsendes der info til kunderne. Ikke nogen særligt god situation, ikke mindst fordi Computerworld også nævner noget om stort underskud og røde tal på bundlinjen - det er aldrig betryggende, når ordet "millionunderskud" optræder i forbindelse med nogen man plejer at handle med!

Men hvorom alting er: man bliver jo så lidt interesseret i det nye produkt. Så er der nogen andre museer som kender Dynamicweb af omtale eller fra brug (www.dynamicweb.dk) og kan fortælle om de erfaringer de har med det? Umiddelbart ser det meget interessant ud, mange spændende faciliteter, men hvordan er det at arbejde i? Hvordan er fx mulighederne for at customize layout og lave microsites etc? Hvis der er nogen der kender det, så kommentér endelig.

....og så kan jeg da også lige benytte lejligheden til at reklamere lidt for det udmærkede Computerworld-nyhedsbrev, på www.computerworld.dk, som altså var min første kilde til nyheden om mit eget CMS. Abonnement kan varmt anbefales - det er ikke overnørdet! Der er også masser af artikler om web 2.0, secondlife, m.m. altså ting der hanlder om brug snarere end teknik. Så pæne ældre damer med kulturhistorisk baggrund - som fx undertegnede - kan også have endda stor glæde af det.

5 kommentarer:

ingen blog sagde ...

Hej Charlotte,
Læste lige dit indlæg på Bloggen - vi har Dynamicweb til at køre vores hjemmeside for os, men da abonnementet i sin tid blev tegnet (tilbage i 02) blev der ikke lavet en løbende opdateringsordning, hvilket gør at systemet er håbdløst langsomt nu (jeg kan f.eks. næsten ikke køre statistikken!). Skal det opdateres koster det i retningen af 40.000,-, da vi skal betale for alle de løbende forbedringer der er lavet gennem årene. Det har museet ikke lige økonomi til -meget frustrerende når man sidder og arbejder i så langsomt et system.

Jeg har haft en del kontakt med Dynamicweb, hvor jeg har spurgt til forskellige funktionaliteter i systemet, men de har ikke en decideret helpdesk funktion og henviser i stedet til eksterne grafikere. Den grafiker der i sin tid lavede vores side gik ned med sit firma! Så ham har jeg ingen kontakt med. Jeg har derfor i den grad manglet at have en at skyde mine spørgsmål af på.

Charlotte S H Jensen sagde ...

1000 tak for svaret!

Jeg synes, at det er meget interessant, det du skriver - for umiddelbart syntes jeg at dynamicweb så bedre ud end Synkron, som museet har nu. Synkron kører også med farfars fart.

Det med henvisning til eksterne grafikere - det er møgirriterende. Som dynamuisk kulturinstitution har man jo brug for et system, hvor man let kan lave rettelser, ændringer og ikke mindst microsites tilpasset forskellige aktiviteter, målgrupper og særudstillinger.

Det kan være fint nok kun at have én skabelon eller ét udtryk, hvis man fx er en styrelse eller kommune, men hvis man er en dynamsik kulturinstitution, med mange målgrupper, aktiviteter og ikke mindst: særudstillinger med egen grafisk identitet, så har man jo brug for noget der er langt mere fleksibelt så man kan lave gode microsites.

Jeg har lusket lidt rundt på deres hjemmeside, og jeg kan se at man kan lægge både html og sine egne scripts ind? Har du/eller andre prøvet dét?

Noget af det jeg er irriteret over i Synkron er bl.a. at det tager en krig og en madpakke at lave nye designsæt til fx en særudstilling.

Mikkel Thelle sagde ...

Hej Charlotte

Jeg er sikker på, Katrine på IK07 bruger dynamicweb til deres site. Prøv at høre hvad hun siger om det - hun er vist også med her i forum..

K sagde ...

Hej Charlotte og alle andre med interesse for Dynamic Web Systems (DWS)

Som Mikkel Thelle ganske rigtig skriver har jeg haft fornøjelsen af DWS i godt og vel 1½ år.
Idet dette er mit første webredaktørjob og jeg har en ren humanistisk baggrund (uden web) har jeg ikke erfaring med andre CMS udbydere og kan derfor ikke give en pro et contra versus 2. part.

Men jeg vil dog meget gerne skitsere nogle af de mest graverende problemer, som jeg er stødt på i arbejdet med DWS:
1. Opdateringsaftale – jeg har ingen. Det blev ikke gjort klart ved indgåelsen af aftalen med DWS at en opdateringsaftale er uundværlig. Uden en sådan kan INGEN fejl rettes
2. Udsendelse af nyhedsbreve – jeg kan ikke sende nyhedsbreve fra CMSløsningen over Natmus’ server til Nationalmuseets ansatte. Jeg har ikke kunnet få support på dette problem hverken fra DWS eller IT her på stedet.
3. Standard nyhedbrevsmodulet har ingen testfunktion – kun hvis du køber udvidet modul får du denne funktion
4. Rettelse af billedtekster – kan kun ske enkelte gange. Ved for mange rettelser (fx ved upload af nyt billede med dertil hørende ny tekst) bliver ikonet simpelthen inaktivt, afsnittet må slettes og et nyt oprettes.

…og jeg kunne blive ved.

Summa summarum: Du skal vide præcis hvilke moduler, og på hvilket niveau, din løsning behøver. Du skal have en opdateringsaftale fra start af. Og endelig skal der helst ikke være for megen IT-sikkerhed på den server du benytter.

Charlotte S H Jensen sagde ...

Ja - et eller andet sted tænkte jeg jo nok, at træerne ikke vokser ind i himlen. et stort problem netop med købe-cms´erne er jo helt klart at der er så mange eksempler på at man ikke lige har købt ditten-datten moduil og derfor egentlig ikke kan det som man drømmer om.

Også dette at man altid skal vide hvilke moduler man skal have og hvordan... det er i virkeligheden i modstrid med nettets karakter, at det skal være så besværligt (og dyrt) at manøvrere og ændre. I virkeligheden er det jo præcis det modsatte der karakteriserer udviklingen på www.

Jeg tror, at jeg vil bede om at få en demonstration af systemet... Kunne det i øvrigt ikke være en idé her på bloggen at vi lavede en liste over, hvem der har hvilke cms´er?