mandag den 20. august 2007

Gode sites og info om oldtid?

Her på museet skal vi til at lave noget web om oldtiden, og jeg ville høre om der er nogen af jer, der kan nogle gode tips til sites eller projekter, som kan være spændende at se på. Er der fx nogen, som kan give lidt inside-info om besøgstal m.m. på fx Tollundmanden?

Vi kender selvfølgelig Porten til Sarup som nyt projekt ;-) - men er der andre? Vi er også interesserede i at høre, om nogen kan fortælle noget om besøgstal (unikke/sessioner, præferencer m.m.) på eksisterende sites. Erfaringer med focusgrupper m.m. er også velkomne - faktisk er vi interesserede i næsten hvad som helst vdr. oldtidssites. Selvfølgelig også i linksamarbejder, når vi når dértil....

Måske skulle vi lave lidt udveksling omkring oldtidssites??


Vi kender bl.a. disse sites:
Jernalder for børn
http://elearn.museumscenteraars.dk/default.aspx?m=2&i=109

Tollundmanden
http://www.tollundmanden.dk

Illerup Ådal
http://www.illerup.dk

Stenalder-leksikon (Sydsjællands Museum)
http://www.aabne-samlinger.dk/sydsjaellands/stenalder/index.html

Elgjægerne (Sydsjællands Museum)
http://www.aabne-samlinger.dk/sydsjaellands/elge/Museum/index.htm

1 kommentar:

Porten til Sarup sagde ...

Nu har jeg jo ikke indsigt i jeres projekt, men hvis det er det med rollespillet(som i øvrigt lyder super spændende) ville jeg tage kontakt til forskellige rollespilsgrupper og lave en lille undersøgelse om deres netvaner i forbindelse med deres interesse.
Og så ville jeg evaluerer mit produkt efterfølgende på samme grupper.
Jeg kender en forfatter til 5-6 bøger om rollespil - ham vil jeg gerne give dig nogle kontaktoplysninger på.
Desuden ville jeg kontakte DR for at høre hvordan brug og besøgstal på BARDA har været.
Men når det er sagt, så tror jeg at jeg ville kigge på diverse underholdningssites for børn, da de her har flere penge til rådighed og derved ofte har bedre og mere interessante løsninger end de rene oldtids/ kulturformidlingssites.
Dog vil jeg mene, at når UNI-Cs projekter er færdiglavede, vi vil se en masse rigtig gode og ikke mindst interessante kulturformidlingssites.
Så måske ville det være en idé at nogle af de institutioner der har fået bevillinger udvekslede erfaringer også i udviklings og tilblivelses fasen, i stedet for at søge inspiration i de få allerede eksisterende sites.