Kære alle,
De fleste af jer har sikkert også modtaget invitation nedenfor fra KUAS vedr. deltagelse i udviklingen af gratis online-værktøjer til formidlingen af samlingerne på baggrund af de centrale registre/databaser.
Hvilke tanker sætter invitationen i gang hos jer? Vi kan holde tiltaget op mod den diskussion, vi havde til ODMs årsmøde i formidlernetværket. En af de vigtige pointer vi kom frem til var behovet for hjælp til at drifte vores digitale formidlingstiltag og ikke altid halse efter at være nytænkende og udnytte nye teknologier. Det er svært at få rum til at drifte og raffinere de eksisterende, gode løsninger.
Er KUAS tilbud relevant for jer, hvilke muligheder og udfordringer ser I i det - ikke mindst apropos KUAS' tematimer som nogen af jer også var til i går?
Skriv løs!
Bedste hilsner
Anne
Invitation til de danske kunstmuseer og kulturhistoriske museer
I de kommende tre år er der ekstra fokus på museernes formidling. Kulturarvsstyrelsen udvikler i de kommende år værktøjer til at berige den lokale formidling af indhold i Museernes Samlinger og Kunst Indeks Danmark - gratis online-værktøjer, museet vil kunne benytte til at synliggøre samlingen på internet.
En digital tidslinje vil være et af værktøjerne – og er beskrevet som et eksempel i det vedhæftede materiale - mens museerne opfordres til selv at komme med yderligere forslag og ønsker til formidlingstjenesten.
Planlægger museet en satsning omkring formidlingen af samlingen om godt et år - helst i første halvdel af 2009 - i form af udstilling, publikation, web, skoletjeneste..? Så kan museet overveje at byde ind i forbindelse med Regin-formidlingsprojektet.
Opfordringen til kort at formulere et web-formidlingsprojekt og indsende en projektidé som beskrevet i det vedhæftede dokument, gælder alle kunstmuseer og kulturhistoriske museer, der indberetter til Museernes Samlinger eller Kunst Indeks Danmark. Skema 2 kan også benyttes til at formulere nogle af museets egne ønsker til webværktøjer, der kunne berige formidlingen i det pågældende projekt.