fredag den 22. februar 2008

Experimentarium.dk - en proces, 2. del

Så er vi igang med at flytte server. En forudsætning for at gøre skiftet fra TypoConsult til NetImage fuldkomment.

Vi har allerede måttet sande, at pragmatik kommer man længst med. Derfor blev vi ved vores oprindelige valg og så stort på muligheden for at gå direkte til den dedikeret server, som ville kræve for meget sagsbehandling i organisationen (læs: flere penge). Den dedikerede server kommer nok en dag - men nu prøver vi det her af. Der ligger trods alt allerede ganske store løsninger på Vserver, så vi er fortrøstningsfulde. I hvert fald indtil mandag, hvor vi skal tage hul på det nye set-up.

I vil i første omgang ikke kunne se ret meget. Måske mærke lidt bedre responstider på sitet, men det kommer...

I mit første indlæg pralede jeg kækt af, at vi ville ændre designet på Praktiske oplysninger på sitet. Det vil vi også, men så åbnede der sig et sort hul af andre opgaver under os, og vi måtte prioritere. Og det går som regel ud over udvikling.

Det har dog også ført til andre erkendelser, nemlig at det første vi skal, er at optimere (dvs. minimere vores daglige drift) - og det kommer vi til at gøre med flere tiltag i back-end. Strategien er at rydde plads i kalenderen til front-end udvikling.

Det bliver noget med at distribuere rettigheder til alle mulige småtterier, som tilsammen tager en masse tid: Opdatering af kalender, oprettelse og vedligehold af medarbejderdatabase - og så skal vi have installeret noget front-end editing, så vi slipper for de uendelige rækker af korrektur og trivielle rettelser, som hele tiden vælter ind :-)

kh/
Bent - Experimentarium

1 kommentar:

Tore sagde ...

Hej Bent
Tak for del 2, det er meget spændende. Er der en designmetode i bruger til at køre jeres processer? Nu ved jeg godt at verdenen ikke er perfekt, og i mit eget tilfælde, tager jeg altid lidt ind fra højre og venstre. Har f.eks. altid fundet en del inspiration i OOAD (Object-oriented analysis and design) http://en.wikipedia.org/wiki/Object-oriented_analysis_and_design plus er begyndt og se lidt på Extreme Programing (http://www.extremeprogramming.org/) til at holde hånd i hanke med disse projekter.